Tort tiramisù dukan
Ingrediente:
- 6 linguri lapte praf degresat
- 2 linguri amidon de porumb
- 3 linguri gluten de grau
- 1 lingura iaurt 0,1% grasime
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri lapte 0,1% grasime
- 1 lingura plina cafea solubila
- 2 linguri indulcitor lichid/solid
- 4 oua
- aroma de unt
- esenta de rom
Ingrediente crema de vanilie
- 3 galbenusuri
- 425 ml lapte
- 2 linguri amidon de porumb
- 2 linguri indulcitor lichid
- 1 pastaie vanilie
- 450 g quark degresat
- aroma unt
- 3 foi gelatina (6 gr)
Ingrediente sirop
Mod de preparare blat
- Intr-un vas de plastic, amestecam amidonul, glutenul, praful de copt si laptele praf.
- Dizolvam cafeaua solubila in laptele amestecat cu iaurt si indulcitor si o adaugam in vasul in care se afla ingredientele solide. Adaugam si cele 4 galbenusuri, aroma de unt si esenta de rom. Va recomand sa folositi un mixer ca sa evitati formarea cocoloaselor.
- Separat, mixam cele 4 albusuri si apoi le incorporam cu grija, amestecand de jos in sus, in aluat.
- Tapetam o forma de chec de cca 20×9 cm cu hartie de copt, trecuta printr-un jet de apa si apoi stoarsa foarte bine, si adaugam aluatul.
- Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 30-35 de minute. Dupa primele 15 minute de coacere, acoperim forma cu folie de aluminiu iar inainte de a scoate blatul din cuptor, faceti neaparat proba cu scobitoarea (daca iese curata, este copt, daca iese umeda, il mai lasam cca 5 minute in cuptor).
- Desprindem cu grija hartia de copt si lasam checul sa se raceasca pe un gratar.
- Dupa ce s-a racit, il taiem in 3-4 foi.
- Preparam cafeaua si dupa ce stingem focul, adaugam esenta de rom, vanilia si indulcitorul. Lasam cafeaua sa se raceasca cat timp ne ocupam de crema.
Mod de preparare crema
- Amestecam galbenusurile cu amidonul, semintele unei pastai de vanilie, aroma de unt si cca 25 ml lapte.
- Peste acest mix, adaugam treptat restul laptelui, indulcitorul si amestecam foarte bine.
- Punem crema pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand se ingroasa.
- Stingem focul, o acoperim cu o folie de plastic, asezata direct pe suprafata cremei, si o lasam sa se raceasca.
- Punem la inmuiat foile de gelatina in apa rece.
- Mixam crema rece de vanilie cu quark-ul.
- Topim gelatina bine stoarsa la bain marie si o lasam sa se raceasca putin. In gelatina usor calduta, adaugam 2-3 linguri din crema, amestecam bine si apoi o ametsecam cu toata crema.
Asamblare tiramisù
- Tapetam forma de chec cu folie de aluminiu si asezam in ea o foaie de blat.
- O insiropam bine si adaugam un strat de crema. Adaugam o alta foaie, o insiropam bine si un alt strat de crema. Acoperim cu ultima foaie insiropata si un strat de crema.
- Punem tortul in frigider pentru 3-4 ore. Cel mai bine il lasam pana a doua zi, cand blatul va fi perfect insiropat.
- Il scoatem cu grija din folia de alumniu, il asezam pe un platou si il servim.
Nota
- Tortul dukan contine doua alimente tolerate: amidon de porumb (se poate consuma 1 lingura/zi) si laptele praf degresat (se pot consuma 3 linguri/zi).
- Tortul se poate consuma in 4 zile de catre o singura persoana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu