joi, 15 noiembrie 2012

Tort tiramisù dukan


Ingrediente:
  • 6 linguri lapte praf degresat
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 3 linguri gluten de grau
  • 1 lingura iaurt 0,1% grasime
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri lapte 0,1% grasime
  • 1 lingura plina cafea solubila
  • 2 linguri indulcitor lichid/solid
  • 4 oua
  • aroma de unt
  • esenta de rom

Ingrediente crema de vanilie

  • 3 galbenusuri
  • 425 ml lapte
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 2 linguri indulcitor lichid
  • 1 pastaie vanilie
  • 450 g quark degresat
  • aroma unt
  • 3 foi gelatina (6 gr)

Ingrediente sirop

  • cca 150 ml cafea decofeinizata lichida
  • 2 linguri indulcitor
  • esenta rom
  • esenta vanilie

Mod de preparare blat




  • Intr-un vas de plastic, amestecam amidonul, glutenul, praful de copt si laptele praf.
  • Dizolvam cafeaua solubila in laptele amestecat cu iaurt si indulcitor si o adaugam in vasul in care se afla ingredientele solide. Adaugam si cele 4 galbenusuri, aroma de unt si esenta de rom. Va recomand sa folositi un mixer ca sa evitati formarea cocoloaselor.
  • Separat, mixam cele 4 albusuri si apoi le incorporam cu grija, amestecand de jos in sus, in aluat.
  • Tapetam o forma de chec de cca 20×9 cm cu hartie de copt, trecuta printr-un jet de apa si apoi stoarsa foarte bine, si adaugam aluatul.
  • Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 30-35 de minute. Dupa primele 15 minute de coacere, acoperim forma cu folie de aluminiu iar inainte de a scoate blatul din cuptor, faceti neaparat proba cu scobitoarea (daca iese curata, este copt, daca iese umeda, il mai lasam cca 5 minute in cuptor).
  • Desprindem cu grija hartia de copt si lasam checul sa se raceasca pe un gratar.
  • Dupa ce s-a racit, il taiem in 3-4 foi.
  • Preparam cafeaua si dupa ce stingem focul, adaugam esenta de rom, vanilia si indulcitorul. Lasam cafeaua sa se raceasca cat timp ne ocupam de crema.
  • Mod de preparare crema

    • Amestecam galbenusurile cu amidonul, semintele unei pastai de vanilie, aroma de unt si cca 25 ml lapte.
    • Peste acest mix, adaugam treptat restul laptelui, indulcitorul si amestecam foarte bine.
    • Punem crema pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand se ingroasa.
    • Stingem focul, o acoperim cu o folie de plastic, asezata direct pe suprafata cremei, si o lasam sa se raceasca.
    • Punem la inmuiat foile de gelatina in apa rece.
    • Mixam crema rece de vanilie cu quark-ul.
    • Topim gelatina bine stoarsa la bain marie si o lasam sa se raceasca putin. In gelatina usor calduta, adaugam 2-3 linguri din crema, amestecam bine si apoi o ametsecam cu toata crema.
    • Asamblare tiramisù

      • Tapetam forma de chec cu folie de aluminiu si asezam in ea o foaie de blat.
      • O insiropam bine si adaugam un strat de crema. Adaugam o alta foaie, o insiropam bine si un alt strat de crema. Acoperim cu ultima foaie insiropata si un strat de crema.
      • Punem tortul in frigider pentru 3-4 ore. Cel mai bine il lasam pana a doua zi, cand blatul va fi perfect insiropat.
      • Il scoatem cu grija din folia de alumniu, il asezam pe un platou si il servim.
      • Nota

        • Tortul dukan contine doua alimente tolerate: amidon de porumb (se poate consuma 1 lingura/zi) si laptele praf degresat (se pot consuma 3 linguri/zi).
        • Tortul se poate consuma in 4 zile de catre o singura persoana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu