joi, 15 noiembrie 2012

 Piftie de pui

* 1 pui
* 30 g gelatina
* sare si piper boabe
* 1 frunza de dafin
* 5-6 catei usturoi
* 1 cutie de carton (goala) de suc natural


Carnea bine spalata si portionata se pune intr-o cratita medie ca marime si se presara cu gelatina, sare si piper. Se adauga si foaia de dafin.

Intr-o cratita mai mare, pe jumate cu apa, punem cratita cu carne. Punem pe foc, aducem apa din vasul mare la punctul de fierbere, apoi dam focul mic mic si lasam carnea sa fiarba in suc propriu, sub capac, undeva in jurul a 3 ore. In tot acest timp mai intoarcem carnea de pe o parte pe alta de cateva ori.
 Scoatem carnea pe un platou si o lasam sa se raceasca foarte bine, apoi o alegem de pe oase si dam pielea deoparte.

Usturoiul se piseaza si se adauga in zeama de la carne, se lasa cateva minute, apoi toata zeama se strecoara.

Pentru faza finala a retetei ar trebui o cutie de carton de la suc natural, din aceea de forma rotunda. Cum noi nu bem suc din comert, n-am avut, asa ca am pus intr-o cutie patrata, de la lapte.

Deci, in cutia taiata la un capat, se pune carnea scoasa de pe oase si rupta bucati cu mana. Turnam zeama deasupra, agitam putin cat sa se aseze carnea foarte bine si acoperim cu o folie alimentara. Dam la rece pana a doua zi, cand lichidul s-a inchegat foarte bine.
                                   
                                           Aceasta reteta merge si pe Keto si pe Dukan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu