Chiftelute de peste la cuptor
Ingrediente:
- 500 g merluciu
- 6 bastonase de surimi (175 g)
- 2 oua
- 1 lingura ricotta/iaurt grecesc/philadelphia/crema de branza
- 1 catel mare de usturoi
- sare
- piper
- ardei iute uscat (optional)
- patrunjel
- 1 frunza dafin
- 1 frunza salvie (optional)
- 5-6 boabe de piper
- 1 lingurita sare grunjoasa
- 2 lingurite cu ulei de masline
Mod de preparare
- Curatam pestele, il spalam bine si il punem intr-o oala, impreuna cu dafinul, salvia, boabele de piper si sarea grunjoasa. Il acoperim cu apa si il fierbem cca 10-15 minute.
- Cand apa este fierbinte, adaugam si batoanele congelate de surimi pe care le tinem in apa doar pentru 1-2 minute. Surimi nu trebuie fiert pentru ca devine pastos. Se tine in apa fierbinte doar ca sa se dezghete rapid.
- Scoatem surimi si il lasam sa se scurga intr-o sita iar dupa 10-15 minute, depinde de marimea pestilor folositi, scoatem si pestele. Ii curatam oasele si pielita si il lasam sa se raceasca.
- Punem pestele si surimi complet reci in robot, adaugam ouale, 1 lingura de ricotta, un catel de usturoi dat prin razatoare, sare, piper, patrunjel si putin ardei iute. Le mixam pentru maxim 1 minut, la viteza minima, astfel incat ingredientele sa se omogenizeze dar pestele sa isi pastreze partial textura.
- Formam chiftelute cam cat o nuca si le asezam in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt.
- Le stropim cu foarte putin ulei de masline, cate 2-3 picaturi pe fiecare chifteluta.
- Coacem chiftelutele de peste in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 de minute sau pana cand se rumenesc frumos si uniform.
- Le servim cu pofta pentru ca sunt delicioase!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu