joi, 15 noiembrie 2012

Chiftelute de peste la cuptor



Ingrediente:
  • 500 g merluciu
  • 6 bastonase de surimi (175 g)
  • 2 oua
  • 1 lingura ricotta/iaurt grecesc/philadelphia/crema de branza
  • 1 catel mare de usturoi
  • sare
  • piper
  • ardei iute uscat (optional)
  • patrunjel
  • 1 frunza dafin
  • 1 frunza salvie (optional)
  • 5-6 boabe de piper
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 2 lingurite cu ulei de masline

Mod de preparare

  • Curatam pestele, il spalam bine si il punem intr-o oala, impreuna cu dafinul, salvia, boabele de piper si sarea grunjoasa. Il acoperim cu apa si il fierbem cca 10-15 minute.
  • Cand apa este fierbinte, adaugam si batoanele congelate de surimi pe care le tinem in apa doar pentru 1-2 minute. Surimi nu trebuie fiert pentru ca devine pastos. Se tine in apa fierbinte doar ca sa se dezghete rapid.
  • Scoatem surimi si il lasam sa se scurga intr-o sita iar dupa 10-15 minute, depinde de marimea pestilor folositi, scoatem si pestele. Ii curatam oasele si pielita si il lasam sa se raceasca.
  • Punem pestele si surimi complet reci in robot, adaugam ouale, 1 lingura de ricotta, un catel de usturoi dat prin razatoare, sare, piper, patrunjel si putin ardei iute. Le mixam pentru maxim 1 minut, la viteza minima, astfel incat ingredientele sa se omogenizeze dar pestele sa isi pastreze partial textura.
  • Formam chiftelute cam cat o nuca si le asezam in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt.
  • Le stropim cu foarte putin ulei de masline, cate 2-3 picaturi pe fiecare chifteluta.
  • Coacem chiftelutele de peste in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 de minute sau pana cand se rumenesc frumos si uniform.
  • Le servim cu pofta pentru ca sunt delicioase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu