vineri, 16 noiembrie 2012

Reteta e din cartea Dukan ( La patisserie Dukan ) si e pentru 4 persoane ( 4 eclere mari sau 8 mici acum depinde de formele fiecaruia )
Blatul
2 oua
Un varf praf sare
1 lingura induclitor lichid
1 lingura maizena ( amidon)
1 lingurita praf de copt
1 lingurita aroma de vanilie
Se preincalzeste cuptorul la 180 C. Albusurile si sarea se bat spuma pana se intaresc.In alt castron se amesteca (se freaca) galbensurile+indulcitorul+maizena+praf de copt + vanilie. Se incorporeaza apoi albusurile in crema cu galbenusuri pana sa omogenizeaza crema. Se pune compozitia in forme ( de preferat alungite de eclere ) si se lasa la cuptor 15 minute pana ce isi schimna culoarea in maron deschis.Se lasa sa se raceasca si cu un cutit de a lungul formei se injumatatesc.

Crema:
120 gr branza tartinabila light ( soft cheese – eu am pus Linessa de la Liddle )
4 linguri indulcitor praf
2 pliculete cafea ness ( data viitoare o sa pun doar 1 mi s a parut cam puternica aroma de ness )
75 ml lapte 0%
2 gr agaragar
*** Cine nu are ingredientele acestei compozitii poate sa puna crema de budinca in eclere
Intr-un castron se amesteca branza+indulcitorul+ nesul . Se incalzeste laptele si se adauga agaragar .Se lasa sa dea in clocot si apo se ia de pe foc. Se adauga peste compozitia cu branza si se amesteca pana devine o crema omogena. Se adauga crema intre 2 straturi de ecler .
**** trebuie lucrat destul de rapid cu crema pentru ca agaragar se intareste foarte repede .

Glazura
1 albus de ou
8 linguri indulcitor praf
1 lingurita aroma de cafea sau alta aroma ( eu am pus de caramel)
3 linguri lapte praf light ( in carte scrie ca laptele praf sa fie cat de fin posibil asa ca l am macinat in masina de cafea pana a devenit si mai pulbere).
Se amesteca ( nu se bat) albusul cu indulcitorul praf apoi se adauga aroma si se presara din cand in cand laptele praf pana se formeaza o crema destul de grosutza ( ca o smantana mai tare) Se glazureaza fiecare ecler si se da la rece pan ace glazura se intareste.
*** nu e neaparat sa folositi aromele din reteta puteti experimenta cu diverse arome si combinatii intre blat crema si glazura.

Pofta Buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu